Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane białe szparagi

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 0,5 kg małych
woda 2 kubki
cukier 0,5 kubka
ocet 0,5 kubka
ziele angielskie 2 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane białe szparagi

Szparagi obrać, my poprzecinaliśmy ja na pół i włożyliśmy do słoiczka, ale można włożyć całe. Wsypujemy gorczycę.

Wodę zagotować z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, solą i cukrem. Jak się zagotuje dodać ocet, poczekać aż się znów zagotuje i zalać słoiczki ze szparagami. Od razu zakręcić i odwrócić do góry dnem aby słoiczki się zassały. Odstawiamy do szafki na co najmniej 3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 10.06.2013 15:41
już wiem co jutro będę robić, świetny pomysł aż wstyd się przyznać, że samemu się na niego nie wpadło
zielonamorelka 10.06.2013 15:23
ooo muszę takie zrobić i dać cioci bo ona w przeciwieństwie do mnei uwielbia szparagi
Beatris 10.06.2013 14:04
Bardzo lubię marynowane szparagi, chociaż sama ich jeszcze tak nie przygotowywałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak