Marynowane białe szparagi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi białe

    0,5 kg małych
  • woda

    2 kubki
  • cukier

    0,5 kubka
  • ocet

    0,5 kubka
  • ziele angielskie

    2 kulki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 listki
  • Gorczyca biała cała Prymat

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi obrać, my poprzecinaliśmy ja na pół i włożyliśmy do słoiczka, ale można włożyć całe. Wsypujemy gorczycę.

Wodę zagotować z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, solą i cukrem. Jak się zagotuje dodać ocet, poczekać aż się znów zagotuje i zalać słoiczki ze szparagami. Od razu zakręcić i odwrócić do góry dnem aby słoiczki się zassały. Odstawiamy do szafki na co najmniej 3 dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 10.06.2013 15:41
już wiem co jutro będę robić, świetny pomysł aż wstyd się przyznać, że samemu się na niego nie wpadło
zielonamorelka 10.06.2013 15:23
ooo muszę takie zrobić i dać cioci bo ona w przeciwieństwie do mnei uwielbia szparagi
Beatris 10.06.2013 14:04
Bardzo lubię marynowane szparagi, chociaż sama ich jeszcze tak nie przygotowywałam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat