Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana szparagówka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

fasolka szparagowa 1,5 kg
kwiatostan kopru
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
czosnek 10-12 ząbków

Zalewa

woda 2 szkl
ocet 1 szkl
cukier 2 łyżki
sól 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana szparagówka

Kroki postępowania

1
Fasolkę obieramy i gotujemy 5-7 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Krok 1 - Marynowana szparagówka foto
2
Do każdego ze słoików dajemy po gałązce kopru, pieprz. listek laurowy, ziele angielskie, ząbek czosnku i odrobinę gorczycy. Układamy obgotowaną fasolkę.
Krok 2 - Marynowana szparagówka foto
3
Z podanych składników gotujemy zalewę. Gorącą zalewą zalewamy fasolkę w słoikach. Zakręcamy. Pasteryzujemy 15 minut. Słoiki odwracamy na godzinę do góry dnem.
Krok 3 - Marynowana szparagówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 03.11.2014 14:30
Lubię fasolkę pod każdą postacią, ta z pewnością również by mi zasmakowała.
wwwiolka 03.11.2014 13:50
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak