Marynowana rzodkiewka w curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewki

    3 pęczki
  • przyprawa curry

    2 łyżeczki
  • gorczyca biała cała

    3 łyżeczki
  • woda

    1/2 szklanki
  • ocet 10 %

    1/3 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiewki umyć i pokroić na ćwiartki. Wymieszać w misce z curry i gorczycą. Wodę, ocet, sól i cukier zagotować i zalać gorącą zalewą rzodkiewki.Odstawić na dwie godziny.Po tym czasie przełożyć rzodkiewki do słoika i zalać zalewą.Pasteryzować 15 minut od zagotowania
justynkag
Rzodkiewki można używać do sałatek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariuszek8 25.06.2015 15:52
jeszcze nie jadłem, chętnie spróbuję:)
Róża1 20.06.2015 12:15
ciekawy przepis :-)
odjechana 20.06.2015 12:12
Rzodkiewek marynowanych jeszcze nie jadłam, muszę koniecznie spróbować, bo te wyglądają zachęcająco :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat