Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana pierś z gęsi pieczona z jabłkami.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

gęś pierś 1 kg
jabłka 4 sztuki

Marynata

przyprawa do potraw Kucharek wg uznania
Majeranek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
miód prawdziwy 1 łyżka
olej z pestek winogron 2 łyżki
melasa z granatem 2 łyzki

Dodatkowo

Majeranek suszony Prymat
melasa z granatem

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana pierś z gęsi pieczona z jabłkami.

Kroki postępowania

1
Pierś z gęsi umyć pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikami papierowymi, a następnie umieścić w naczyniu ceramicznym.
Krok 1 - Marynowana pierś z gęsi pieczona z jabłkami. foto
2
Wymieszać wszystkie składniki marynaty w miseczce.
Krok 2 - Marynowana pierś z gęsi pieczona z jabłkami. foto
3
Nasmarować marynatą pierś z gęsi, a potem wstawić do lodówki, najlepiej na cała noc, przykryć folią silikonową.
Krok 3 - Marynowana pierś z gęsi pieczona z jabłkami. foto
4
Po wyjęciu z lodówki jeszcze dodatkowo z wierzchu pokropiłam mięso melasą z granatem.
Krok 4 - Marynowana pierś z gęsi pieczona z jabłkami. foto
5
Obrać jabłka, wydrążyć gniazda nasienne i przekroić na połówki. Obłożyć nimi pierś z gęsi.
Krok 5 - Marynowana pierś z gęsi pieczona z jabłkami. foto
6
Dodatkowo wierzch posypać majerankiem.
Krok 6 - Marynowana pierś z gęsi pieczona z jabłkami. foto
7
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 1 godzinę 20 minut.
Krok 7 - Marynowana pierś z gęsi pieczona z jabłkami. foto
8
Smacznego !
Krok 8 - Marynowana pierś z gęsi pieczona z jabłkami. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 27.11.2015 07:57
bardzo smacznie
Anna169Hosz 06.11.2015 11:31
Bardzo smakowite.
mirosława4 06.11.2015 11:14
smaczne , zdrowe mięso
pajbek 06.11.2015 10:07
wygląda super ;-)
ben-ka 06.11.2015 09:14
Chętnie bym spróbowała.
Pani Domu 06.11.2015 08:41
wspaniały obiad
Maridka19 06.11.2015 07:55
Ciekawy przepis :)
adelajda 06.11.2015 07:32
nigdy nie jadłam
Mala 06.11.2015 07:08
warto wypróbować
jagoda5913 06.11.2015 00:53
pyszne danie
Janina 05.11.2015 22:13
Pyszne mięcho;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak