Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana pierś na słodko

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z kurczaka 2 sztuki

marynata

miód płynny 1,5 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sok ananasowy 1/2 litra
sos sojowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana pierś na słodko

1.
Pierś myję i osuszam.

2.
W miseczce mieszam składniki marynaty.

3.
Mięso przekładam do pojemnika ,zalewam marynatą i zostawiam na 12 godzin.

4.
Po tym czasie piekarnik nagrzewam do 170 stopni ,pierś wyjmuję z marynaty ,przekładam do formy w której będzie się pierś piec.
Wkładam do piekarnika na 30 minut .
Podaję z ulubioną surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 03.04.2017 09:48
Lubie mięsa w wersji na słodko!
Wiktoria29 02.04.2017 20:26
fajna odmiana muszę wypróbować
magdow 02.04.2017 13:58
ale pyszności ;]
Lis 02.04.2017 13:27
Wygląda smakowicie:)
Konczi 02.04.2017 12:59
wygląda smacznie
anka1988 02.04.2017 12:57
smacznie przyrządzone mięsko
RenataZ-et 02.04.2017 12:48
super mięsko
Futka 02.04.2017 11:38
Doskonały kurczak - pycha!
AZgotuj 02.04.2017 10:29
wygląda bardzo smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak