Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana pieczona karkówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 2 kg
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 2 opakowania
cebula 3 duże
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
olej 1/2 szklanki

Porada

Karkówka świetnie nadaje się na grillowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana pieczona karkówka

Kroki postępowania

1
Karkówkę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w dość grube plastry
Krok 1 - Marynowana pieczona karkówka foto
2
Przygotować marynatę: Wymieszać olej z przyprawą do karkówki, solą czosnkową i ostrą papryką.
Krok 2 - Marynowana pieczona karkówka foto
3
Cebulę pokroić w dość grubą kostkę
Krok 3 - Marynowana pieczona karkówka foto
4
Każdy plaster mięsa posmarować marynatą z obu stron. Przełożyć razem z cebulą do naczynia żaroodpornego. Włożyć do lodówki na całą noc. Na drugi dzień wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec 2,5 godziny lub upiec na grillu.
Krok 4 - Marynowana pieczona karkówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 11.05.2015 20:52
na pewno świetnie smakuje
Margo1 19.04.2015 08:39
Dawno nie robiłam takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak