Marynowana pieczona karkówka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    2 kg
  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

    2 opakowania
  • cebula

    3 duże
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • olej

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Marynowana pieczona karkówka foto
Karkówkę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w dość grube plastry
Krok 2 - Marynowana pieczona karkówka foto
Przygotować marynatę: Wymieszać olej z przyprawą do karkówki, solą czosnkową i ostrą papryką.
Krok 3 - Marynowana pieczona karkówka foto
Cebulę pokroić w dość grubą kostkę
Krok 4 - Marynowana pieczona karkówka foto
Każdy plaster mięsa posmarować marynatą z obu stron. Przełożyć razem z cebulą do naczynia żaroodpornego. Włożyć do lodówki na całą noc. Na drugi dzień wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec 2,5 godziny lub upiec na grillu.
justynkag
Karkówka świetnie nadaje się na grillowanie

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 11.05.2015 20:52
na pewno świetnie smakuje
Margo1 19.04.2015 08:39
Dawno nie robiłam takiej

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat