Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana pieczona karkówka

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1,5 kg
olej rzepakowy 6 łyżek
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku 1/2 łyżeczki
ząbki czosnku 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana pieczona karkówka

Mięso oczyścić. Do oleju dodać przyprawy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszać, a następnie natrzeć marynatą mięso. Odstawić na całą noc do lodówki.
Wstawić co nagrzanego piekarnika i piec około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu zawinąć jeszcze ciepłe mięso w folię aluminiową.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 06.04.2015 19:09
bardzo smaczne mięsko
mirosława4 06.04.2015 18:14
smaczne mięcho
Renata9 06.04.2015 17:35
Smaczna karkóweczka
pajbek 06.04.2015 16:12
Super mięsko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak