Marynowana papryka.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 ltr
  • ocet 10 %

    1/2 ltr
  • cukier

    6 łyżek
  • sól

    5 łyżek
  • oliwa

    1 szkl.
  • gorczyca

    wg potrzeb
  • papryka

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę umyć i pokroić na mniejsze części.Włożyć ja do słoików i do każdego wsypać ok.1/2 łyżeczki gorczycy.
Składniki zalewy zagotować,zalać wrzatkiem paprykę,zakręcić słoiki i krótko pasteryzować,żeby papryka nie zrobiła się zbyt miękka.Słoiki odwrócić do góry dnem i pozostawic do ostygnięcia.
Takie zapasy na zimę właśnie mi się kończą:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 28.11.2012 08:51
super
caralajna 23.10.2012 07:23
też kupuję bo bardzo lubię taką paprykę, jeszcze nie robiłam sama, mniam
IZABELA29 20.09.2012 08:45
w przyszłym roku chyba zrobię sama taką paprykę ..
barbara11561 16.03.2012 12:28
pyszna,bardzo lubię taką:)
MAR3STA 09.03.2012 22:01
zawsze się przydaje
misia53 08.03.2012 19:54
Też robię co roku paprykę tylko co roku dorzucam coś nowego...
Piotr24 08.03.2012 12:12
My w tym roku też mamy zamiar zrobić duże zapasy papryki :)
ben-ka 07.03.2012 09:00
obrodziła:) zapasy papryki robię co roku i to duże.
pacpaw 07.03.2012 08:09
papryka też obrodziła?
anemon 06.03.2012 10:34
Przepis do wykorzystania w sezonie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat