Marynowana łopatka z parowaru

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    80 dkg
  • oliwa

    100 ml
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • czosnek

    3 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Marynowana łopatka z parowaru foto
Do oliwy dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie, paprykę słodką mieloną oraz posiekany czosnek.
Krok 2 - Marynowana łopatka z parowaru foto
Dokładnie wymieszać.

Krok 3 - Marynowana łopatka z parowaru foto
Mięso pokroić w plastry i obtoczyć w marynacie.
Krok 4 - Marynowana łopatka z parowaru foto
Plastry mięsa ułożyć jeden na drugim i odstawić na 3 godziny do lodówki.
Krok 5 - Marynowana łopatka z parowaru foto
Mięso przełożyć do parowaru i gotować około 35 minut.

Krok 6 - Marynowana łopatka z parowaru foto
Podawać z ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 29.09.2015 13:59
pyszne mięsko :)
Ewelina1991 29.09.2015 08:39
smaczne danie ;-)
Bernadeta1 28.09.2015 20:08
na pewno smaczne mięso
mirosława4 28.09.2015 20:00
smaczne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat