Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana łopatka z parowaru

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 80 dkg
oliwa 100 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana łopatka z parowaru

Kroki postępowania

1
Do oliwy dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie, paprykę słodką mieloną oraz posiekany czosnek.
Krok 1 - Marynowana łopatka z parowaru foto
2
Dokładnie wymieszać.

Krok 2 - Marynowana łopatka z parowaru foto
3
Mięso pokroić w plastry i obtoczyć w marynacie.
Krok 3 - Marynowana łopatka z parowaru foto
4
Plastry mięsa ułożyć jeden na drugim i odstawić na 3 godziny do lodówki.
Krok 4 - Marynowana łopatka z parowaru foto
5
Mięso przełożyć do parowaru i gotować około 35 minut.

Krok 5 - Marynowana łopatka z parowaru foto
6
Podawać z ziemniakami.
Krok 6 - Marynowana łopatka z parowaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 29.09.2015 13:59
pyszne mięsko :)
Ewelina1991 29.09.2015 08:39
smaczne danie ;-)
Bernadeta1 28.09.2015 20:08
na pewno smaczne mięso
mirosława4 28.09.2015 20:00
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak