Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana karkówka z patelni

5.0
(49)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka 4 plastry
olej do smażenia 4 łyżki

marynata

olej 1/2 szklanki
czosnek 3 ząbki
cebula 1/2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
przyprawa do gyrosa 1 łyżka
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana karkówka z patelni

Plastry karkówki lekko rozbijamy.
Obrane ,cebulę i czosnek drobno siekamy ,łączymy w misce z pozostałymi składnikami marynaty,dokładnie mieszamy.
Wkładamy plastry mięsa i dokładnie je obtaczamy w marynacie.
Miskę z mięsem i marynatą wkładamy na noc do lodówki.
Po wyjęciu z marynaty, plastry mięsa kładziemy na rozgrzany olej ,smażymy je z obu stron po kilka minut.

Podajemy na gorąco.
Smaczne z pieczywem lub z ziemniakami i konserwową papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 20.01.2016 21:31
na widok takiego mięska od razu robię się głodna
Krzysztof15 27.06.2014 21:09
bardzo smaczna.....
Anna169Hosz 27.06.2014 13:04
Obiadek palce lizać:)
misia53 26.06.2014 23:13
Wszyscy się rzucili, chyba już dla mnie nic się nie ostało.....
anemon 26.06.2014 22:24
Bardzo smaczny obiad u Ciebie.
Aannkaa82 26.06.2014 21:39
bardzo apetyczne mięsko
Renata9 26.06.2014 21:33
pyszna karkóweczka
bhb8 26.06.2014 19:43
syty obiad :)
mirosława4 26.06.2014 19:40
bardzo smaczna
Czyki 26.06.2014 19:33
Wygląda niezwykle smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak