Marynowana karkówka i ziemniaczki z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    400-500 g
  • musztarda z zielonym pieprzem

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • pieprz

  • oliwa

    1 łyżka
  • curry indyjskie

  • ziemniaki

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić na plastry, posypać solą i pieprzem, posmarować cienko musztardą z obu stron, posypać curry i skropić oliwą. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Ziemniaki obrać, pokroić na plastry i na chwilę wrzucić do wrzątku. ok 5 min. Odcedzić
Na rozgrzanym grillu ułożyć karkówkę i ziemniaczki. Ziemniaki smarować oliwą posypać solą i pieprzem. Upiec . Podawać z surówką z kiszonej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 05.12.2013 18:22
Pyszny pomysł na obiad ;-)
Beata999 03.12.2013 23:15
Pyszne jedzonko.
Marta11 03.12.2013 20:58
swietny obiadek
Andrzej8 03.12.2013 20:18
o coś dla mnie
Katarzyna34 03.12.2013 20:11
smakowicie wygląda
patryska76 03.12.2013 17:41
Wygląda na bardzo smaczną! ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat