Marynowana karkówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka wieprzowa

    250 gram
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz czarny mielony

    1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Marynowana karkówka foto
Przygotowuję dwa dosyć grube plastry karkówki.
Do głębokiego talerza wlewam odrobinę oleju i wsypuję wymienione przyprawy.
Mięso zanurzam w marynacie i odstawiam na kilka godzin do lodówki.
Krok 2 - Marynowana karkówka foto
Następnie mięso smażę na rozgrzanej patelni grilowej. Smażę raz z jednej raz z drugiej strony kilka razy odwracając.
Krok 3 - Marynowana karkówka foto
Gotowe mięso podaję z puree ziemniaczanym (ziemniaki rozgniatam z odrobiną masła i z jednym żółtkiem).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat