Marynowana fasolka szparagowa zielono-żółta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koper łodygi

    1 pęczek
  • czosnek

    1/2 główki
  • Zalewa:

  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ocet 10 %

    1,5 szklanki
  • woda

    1/2 litra
  • cząber

    4 łodyżki
  • fasola szparagowa

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Marynowana fasolka szparagowa zielono-żółta foto
Strąki fasoli płuczemy odcinamy końce.Gotujemy 3 minuty w osolonym wrzątku.Odcedzamy.
Krok 2 - Marynowana fasolka szparagowa zielono-żółta foto
W czystych wyparzonych słoikach układamy po gałązce kopru z baldachimami oraz dodajemy po 2-3 ząbki obranego czosnku i gałazce cząbru,następnie układamy fasolę na przemian w słoikach .
Krok 3 - Marynowana fasolka szparagowa zielono-żółta foto
Zalewa: Zagotować pół litra wody ze składnikami zalewy gorącą zalać fasolę .Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 20 minut w gotujacej wodzie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaDD 20.07.2013 15:17
ja zawsze mrożę, ale takiej fasolki to z chęcią bym spróbowała
Rafał10 19.07.2013 18:55
super pomysł, na pewno wykorzystam :)
Habibi 19.07.2013 12:14
Bardzo dawno nie marynowałam fasolki ... mam łagodniejszą zalewę i robię ja bardziej na słodko, ale zawsze jest to jakaś odmiana od tradycyjnych przetworów :)
Katarzyna54 19.07.2013 09:22
wygląda fajnie
natalia.doradca 19.07.2013 09:13
ładnie wygląda
Konczi 19.07.2013 08:05
bardzo fajny przepis :) lubie taką fasolkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat