Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana dynia

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 3 kg
ziele angielskie 2 sztuki
Goździki całe Prymat 15
cukier
ocet do smaku
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana dynia

Dynię obrać i pokroić w niedużą kostkę. Do dużego garnka wlać wodę, dodać ziele angielskie i goździki. Gotować 10 minut, po czym odstawić na 3 godziny. Odcedzić i dodać tyle cukru, by woda była dość słodka. Dodać octu do smaku. Zagotować, włożyć kostki dyni. Gotować 5 minut od momentu zagotowania. Włożyć do słoików wraz z zalewą. Zakręcić słoiki, odwrócić je i schować pod koc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.11.2013 08:31
nie marynowałam dyni jeszcze
Stenka 01.09.2012 15:31
bardzo lubie marynowaną dynię
adelajda 18.08.2012 17:44
musze przyznać że nigdy nie robiłam dyni , muszę wypróbować !!!
Rafał10 02.08.2012 13:13
wygląda tak pysznie, że aż ślinka cieknie :)
qrasnqleq 02.08.2012 13:09
Próbowałam dynię robić na różne sposoby i żaden mi nie smakował. Ciekawe czy ten sposób mi przypadnie do gustu :-]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak