Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana czerwona papryka

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda letnia 1 litr
ocet 1 szklanka
sól 5 dag
cukier 7 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 (na słoik)
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 (na słoik)
Gorczyca biała cała Prymat szczypta (na słoik)
Ziele angielskie całe Prymat 3 (na słoik)
papryka czerwona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana czerwona papryka

Paprykę pokroić w paski. Zagotować. Odsączyć, ostudzić. Nałożyć do słoików. Zrobić zalewę: do garnka dać: ocet, wodę, cukier, sól. Zagotować. Przyprawy dać do słoików, na to dać paprykę pokrojoną i zalać zalewą. Pasteryzować ok. 20 minut. Włożyć do spiżarki.
Do użytku po kilku dniach.
Idealna do kanapek, sosów, obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 12.03.2012 09:14
super
Kate131 27.02.2012 09:47
lubię taką
plocia 10.08.2011 20:58
chyba musi być smaczna, podeślę mamie ten przepis może jej podpasuje
malaczarna23 08.08.2011 21:33
lubię do sałatek i kanapek
tomek18 05.07.2011 11:25
super:) bardzo lubię nadaje się do wielu dań
jasiek 01.07.2011 12:34
lubie kupną, muszę spróbować sam zrobić
smakoszek 30.06.2011 14:37
Bardzo lubię
Iwusia 19.04.2011 22:34
pycha :)
ewelina63 23.02.2011 11:35
super
madagaskar 05.01.2011 10:30
pycha
madagaskar 05.01.2011 10:30
pycha
aga130982 19.07.2010 15:46
muszę zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak