Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MARYNOWANA BRUKSELKA !

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brukselka 1 kg
marynata
woda 2 szkl
ocet 3/4 szkl
nasiona kopru 1/2 łyżeczki
ziele angielskie 10 szt
ocet winny 1/2 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat do smaku
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: MARYNOWANA BRUKSELKA !

Brukslekę oczyszczamy i sparzamy. Ciasno układamy w wyparzonych słoikach. Składniki marynaty zagotowujemy, gorącą zalewamy brukselkę , szczelne zakręcamy i pasteryzujemy około 20 minut. Kiedy wystygnie odstawiamy do spiżarni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 15.05.2013 21:09
lubię brukselkę ale takiej jeszcze nie robiłam
olkaaa 03.12.2012 10:12
jeszcze nie jadłam
Renataj 26.11.2012 13:13
Warto wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak