Marynowa dynia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • dynia

    1 kg
  • sól

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 szt

zalewa

  • woda

    2 szkl
  • cukier

    30 dkg
  • ocet

    1/2 szkl

dodatkowo

  • Goździki całe Prymat

    10 szt
  • Cynamon cały Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Dynię obrać ze skóry, usunąć miękki środek z pestkami, miąższ pokroić w kostkę i lekko obgotować w wodzie z solą i sokiem z cytryny. Odcedzić, ułożyć w czystych słoikach, dodać goździki, cynamon i skórkę cytrynową ( bez białego miąższu). Składniki na zalewę zagotować. Zalać dynię gorącą zalewą, zakręcić wieczka i pasteryzować około 20 min.
Idealnie pasuje do różnych potraw.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Urszula Świeca 20.08.2016 22:24
Dzięki.)))
mirosława4 15.08.2016 21:21
bardzo lubię
Madzai 15.08.2016 21:18
Bardzo dobre :)
Bernadeta1 15.08.2016 20:57
bardzo taką lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat