Marynata ziołowa do kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rozmaryn Prymat

    0,5 łyżeczki
  • czosnek

    0,5 łyżeczki
  • papryka słodka mielona

    0,5 łyżeczki
  • bazylia otarta Prymat

    0,5 łyżeczki
  • tymianek

    0,5 łyżeczki
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    1 łyżeczka
  • olej

    5 łyżek
  • sól

    2 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zioła (tymianek, czosnek, rozmaryn, bazylię) oraz paprykę wsypujemy do niewielkiej miseczki, dodajemy pieprz i sól, całość mieszamy. Dodajemy ocet i olej ponownie mieszamy. Odstawiamy na min 15 minut po czym nacieramy tak przygotowaną marynatą kurczaka. Natartego kurczaka marynujemy minimum 3 godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat