marynata z musztardy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg lub inne mięso
  • musztarda sarepska

    8-10 łyżek
  • musztarda dijon

    4 łyżki
  • czosnek

    8 ząbków
  • przyprawa uniwersalna

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • sól

  • oliwa

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroiłam w grube plastry,
Natarłam oliwą, czosnkiem, posypałam przyprawą uniwersalną i pieprzem. Odstawiłam na chwilę.
Wymieszałam ze sobą musztardy. Czosnek pokroiłam w kostkę.
Mięso wysmarowałam z obu stron musztardą, posypałam resztką czosnku i papryką. Wstawiłam do lodówki na pół dnia.

Upiekłam na grillu, smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joannasz3190 05.01.2015 11:00
Ciekawy pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat