Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynata z musztardy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg lub inne mięso
Musztarda sarepska Prymat 8-10 łyżek
musztarda dijon 4 łyżki
czosnek 8 ząbków
przyprawa uniwersalna
Papryka słodka mielona Prymat
sól
oliwa
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: marynata z musztardy

Mięso pokroiłam w grube plastry,
Natarłam oliwą, czosnkiem, posypałam przyprawą uniwersalną i pieprzem. Odstawiłam na chwilę.
Wymieszałam ze sobą musztardy. Czosnek pokroiłam w kostkę.
Mięso wysmarowałam z obu stron musztardą, posypałam resztką czosnku i papryką. Wstawiłam do lodówki na pół dnia.

Upiekłam na grillu, smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 05.01.2015 11:00
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak