Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata z musztardą do mięs

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Musztarda rosyjska Prymat 3 łyżki
olej roślinny 3 łyżki
sól 0,5 łyżki
tymianek 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżki
szałwia 1 łyżka (suszone liście)

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata z musztardą do mięs

Do miseczki przekładamy musztardę, olej, świeżo zmielony pieprz, sól i zioła (rozdrobniony suszony tymianek i szałwię) całość mieszamy. Odstawiamy na min 15 minut po czym nacieramy tak przygotowaną marynatą mięso wieprzowe (karkówkę, schab, łopatkę lub żeberka). Natarte mięso marynujemy minimum 3 godziny. Tak przygotowane mięso pieczemy w piekarniku lub grillujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak