Marynata z musztardą do mięs

Marynata z musztardą do mięs

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda rosyjska

    3 łyżki
  • olej roślinny

    3 łyżki
  • sól

    0,5 łyżki
  • tymianek

    1 łyżka
  • czarny pieprz mielony Prymat

    0,5 łyżki
  • szałwia

    1 łyżka (suszone liście)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki przekładamy musztardę, olej, świeżo zmielony pieprz, sól i zioła (rozdrobniony suszony tymianek i szałwię) całość mieszamy. Odstawiamy na min 15 minut po czym nacieramy tak przygotowaną marynatą mięso wieprzowe (karkówkę, schab, łopatkę lub żeberka). Natarte mięso marynujemy minimum 3 godziny. Tak przygotowane mięso pieczemy w piekarniku lub grillujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat