Marynata z maślanki do wołowiny i baraniny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślanka

    1/2 litra
  • cebula

    2 szt
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • goździki mielone

    1/4 łyżeczki
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać, liście laurowe pokruszyć. Wszystkie składniki połączyć ze sobą dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną marynatą zalewa się mięso i odstawia na dwa dni do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 01.01.2014 23:17
mięsko musi smakować wyśmienicie z takiej marynaty
Katarzyna59 31.10.2013 18:09
ciekawa marynata
IlonaAlbertos 28.08.2013 18:18
Mięso w takiej marynacie musi być pyszne.
ONY_za_kare 09.08.2013 21:39
ciekawa propozycja
Ada-Gaba 25.05.2013 09:02
przyda się ten przepis
berys18 02.12.2012 18:25
ciekawy przepis
berys18 02.12.2012 18:25
ciekawy przepis
mela25 26.11.2012 08:41
ciekawy przepis
annagebalska 21.11.2012 09:29
pyszne
Łukasz15 13.11.2012 10:05
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat