Marynata rozmarynowa z curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rozmaryn

    4 szczypty
  • curry

    2 szczypty
  • czosnek ząbki

    2
  • oliwa

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwę wlewamy do miseczki. Wsypujemy curry. Intensywnie mieszamy, aby curry utworzyło jednolity płyn z oliwą. Wrzucamy rozgnieciony ząbek czosnku jeśli ząbek jest duży możemy dodatkowo przekroić go po połowie). Całość jeszcze posypujemy rozmarynem i mieszamy. Idealna marynata do mięsa wieprzowego szczególnie polecam do karkówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 30.03.2012 21:42
superowa
Katarzyna/kate1980 30.03.2012 21:42
superowa
MAR3STA 11.11.2011 22:39
fajna
BernadettaP 11.11.2011 10:51
Karkóweczka z tą marynatą faktycznie będzie wspaniała :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat