Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata pomarańczowo-kminkowa do mięs

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód płynny 1 łyżka
pomarańcza
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
kminek Prymat 0,5 łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata pomarańczowo-kminkowa do mięs

Marynata: pomarańcze przecinamy na pół, Z jednej połowy wyciskamy sok do miseczki, a drugą połowę kroimy na kawałki. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy ,aż się połączą.
Przygotowane mięso np. schab nacieramy marynatą, a na wierzchu układamy cząstki pomarańczy. Pozostawiamy w marynacie przez godzinę w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 26.11.2015 19:53
Dziękuję bardzo :)
Margo1 15.11.2015 11:15
Bardzo fajna, ciekawa marynata
MAR3STA 27.10.2015 15:46
mięsko z takiej marynaty na pewno jest bardzo smaczne
Marta Ryżek-Kalkowska 22.10.2015 22:01
To tak jak ja :)
Ifa 22.10.2015 13:12
Ja też lubię owocowe marynaty do mięs, a nawet mięsa z owocami :-)
Motorek 22.10.2015 12:01
Mięso z takiej marynaty będzie pyszne
Marta Ryżek-Kalkowska 22.10.2015 11:38
Uwielbiam komponować nowe marynaty do mięs są przepyszne, a podczas pieczenia mięsa unoszący się zapach jest cudowny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak