Marynata pomarańczowo-kminkowa do mięs

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód płynny

    1 łyżka
  • pomarańcza

  • Papryka ostra mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • kminek Prymat

    0,5 łyżeczki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata: pomarańcze przecinamy na pół, Z jednej połowy wyciskamy sok do miseczki, a drugą połowę kroimy na kawałki. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy ,aż się połączą.
Przygotowane mięso np. schab nacieramy marynatą, a na wierzchu układamy cząstki pomarańczy. Pozostawiamy w marynacie przez godzinę w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 26.11.2015 19:53
Dziękuję bardzo :)
Margo1 15.11.2015 11:15
Bardzo fajna, ciekawa marynata
MAR3STA 27.10.2015 15:46
mięsko z takiej marynaty na pewno jest bardzo smaczne
Marta Ryżek-Kalkowska 22.10.2015 22:01
To tak jak ja :)
Ifa 22.10.2015 13:12
Ja też lubię owocowe marynaty do mięs, a nawet mięsa z owocami :-)
Motorek 22.10.2015 12:01
Mięso z takiej marynaty będzie pyszne
Marta Ryżek-Kalkowska 22.10.2015 11:38
Uwielbiam komponować nowe marynaty do mięs są przepyszne, a podczas pieczenia mięsa unoszący się zapach jest cudowny.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat