Marynata paprykowo ziołowa z pieprzem cytrynowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej rzepakowy

    200 ml
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki przelewamy olej rzepakowy następnie dodajemy pieprz cytynowy (koniecznie taki ze skórką cytryny), sól morską, paprykę słodką oraz zioła prowansalskie, na koniec dodajemy sok z cytryny. Wszystko mieszamy do połączenia się składników marynaty.
Gracer
Marynata idealnienadaje się do wieprzowny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat