Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata paprykowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka marynowana 1 średni pasek
oliwa 6 łyżek
sól wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata paprykowa

Paprykę marynowaną odsączamy z wody .Bierzemy kawałki papryk i ścieramy na tarce do miseczki. Dodajemy do miseczki oliwę sól oraz pieprz według uznania. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy do lodówki na 3 godziny. Po 3 godzinach można już marynować mięsko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 03.02.2015 12:06
Prosta i szybka marynata
Adam/ZUB3R 03.02.2015 10:54
kiedyś wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak