Marynata paprykowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka marynowana

    1 średni pasek
  • oliwa

    6 łyżek
  • sól

    wg uznania
  • czarny pieprz mielony Prymat

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę marynowaną odsączamy z wody .Bierzemy kawałki papryk i ścieramy na tarce do miseczki. Dodajemy do miseczki oliwę sól oraz pieprz według uznania. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy do lodówki na 3 godziny. Po 3 godzinach można już marynować mięsko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 03.02.2015 12:06
Prosta i szybka marynata
Adam/ZUB3R 03.02.2015 10:54
kiedyś wypróbuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat