Marynata ostra do mięsa wieprzowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda dijon

    2 łyżeczki
  • sól

  • olej z pestek winogron

    2 łyżki
  • mięso wieprzowe bez kości

    500 g
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dowolne mięso wieprzowe kroimy w kostkę i posypujemy solą. Musztardę mieszamy z ziołami prowansalskimi i olejem. Następnie takim niby sosem polewamy mięso. Mieszamy całość i odstawiamy na noc do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 23.07.2012 08:36
muszę wypróbować
ewaa 17.11.2011 21:05
dziękuję za przepisik wykorzystam do mojego mięska:)
ben-ka 17.04.2011 09:11
Każde mięso jak poleży w marynacie nabiera smaku:)
Izabela/bella81 01.04.2011 08:03
to coś dla mnie
Iwona51 08.02.2011 11:10
super
MAR3STA 06.02.2011 17:03
świetna marynata, mięsko na pewno będzie pyszne;)
pacpaw 05.02.2011 21:51
tutaj marynowałem łopatkę która poszła na gulasz. Przepis dodam niedługo :o)
Jolanta_P-S 05.02.2011 21:02
Dzisiaj robię schab, chyba to jest sposób na marynatę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat