Marynata miodowo-jałowcowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód gryczany

    3 łyżeczki
  • Kolendra cała Prymat

    5 ziarenek
  • estragon

    1 łyżeczka
  • Owoc jałowca cały Prymat

    kilka szt.
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do moździerza wsypujemy jałowiec, kolendrę oraz estragon. Ucieramy tłuczkiem lekko naruszając strukturę owocu jałowca. Miód nakładamy do miseczki. Jeśli mamy scukrzony miseczkę stawiamy do ciepłej wody i czekamy, aż miód zmieni stan skupienia na bardziej płynny. Do miodu dodajemy oliwę oraz zioła z moździerza i dokładnie mieszamy. Mięso, które w takiej marynacie chcemy marynować należy wcześniej natrzeć solą. Ja używam jej głównie do żeberek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia56 12.06.2012 15:10
o ciekawe
kasiaw 25.12.2011 11:15
przyda się przepis
RenataZ-et 14.03.2011 21:39
Lubię marynować mięso w takich marynatach-ma o wiele lepszy smak
Anna169Hosz 20.11.2010 15:12
Bardzo interesująca- fajnie razem się komponuje.
ben-ka 19.11.2010 10:16
Podoba mi się :)zwłaszcza,że jest z miodem bo często robię żeberka ale w innej wersji.
Natalia/tubisiek 17.11.2010 09:19
pomysłowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat