Marynata miodowo-czosnkowo-sojowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet winny

    1 łyżka
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • miód

    1 łyżka
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • mięso

    0,5 kg
  • oliwa

    1/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wlać oliwę, dodać miód, sos sojowy oraz ocet. Następnie dodać czosnek przeciśnięty uprzednio przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Mięso posolić i zanurzyć w marynacie. Całość włożyć na całą noc do lodówki. Smażyć na oleju na małym ogniu lub grillować. Uważać aby nie przypalić potrawy przy smażeniu - marynata zawiera miód, który po przypaleniu nadaje mięsu gorzki smak!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (52)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 26.02.2014 07:49
Bardzo fajna
krystyna330 23.09.2013 21:13
wygląda rewelacyjnie i na pewno tak smakuje
cooleczka 06.08.2013 22:20
robię podobną do mięsa na grill
jozefinach 01.05.2013 22:00
Świetny pomysł.
fotoviderek 21.03.2013 07:39
Marynata super :)
pacpaw 03.02.2013 10:03
marynata marzenie
Wafelek2601 07.01.2013 20:00
Extra
Magda60 11.09.2012 22:10
smaczne
Norgiusz 24.07.2012 08:45
swietny przepis
Norgiusz 24.07.2012 08:45
swietny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat