Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynata miodowo - cytrynowa z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 1/2 szt.
miód pszczeli 3 łyżki
oliwa 3-4 łyżki
Musztarda miodowa Prymat 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: marynata miodowo - cytrynowa z papryką

Cytrynę sparzyć wrzątkiem i wycisnąć sok . Wlać wyciśnięty sok do naczynia dodać miód , oliwę i musztardę , wszystko połączyć ze sobą . Na koniec wsypać paprykę ostrą oraz pieprz mielony , ponownie wymieszać tak aby powstała jednolita gładka masa . Przygotowaną marynatą natrzeć dokładnie mięso przykryć pokrywką i odstawić na noc w chłodne miejsce lub do lodówki .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak