Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata miodowa do mięsa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 3/4 szkl
miód 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
cebula czerwona 1/4
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 5 gałązek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata miodowa do mięsa

Miód roztapiamy i chłodzimy. Obraną cebulę drobno siekamy. Natkę pietruszki pukamy, osuszamy i drobno siekamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Do miseczki dajemy olej i zimny miód, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy zioła prowansalskie, posiekaną cebulkę i pietruszkę oraz przeciśnięty czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 07.03.2014 17:24
bardzo dobra marynata
ben-ka 18.10.2013 13:24
uwielbiam posmak miodu w mięsie.
Róża1 08.10.2013 20:55
super marynata!! zabieram przepis:-)
caralajna 03.10.2013 07:43
super :)
babajaga1969 24.09.2013 09:36
mięso z takiej marynaty musi być pyszne
Lis 24.09.2013 00:49
ciekawa marynata:)
marcia7 23.09.2013 22:59
smakowite mięsko wyjdzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak