Marynata miodowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet balsamiczny

    3 łyżki
  • miód

    3 łyżki
  • woda

    1 łyżka
  • oregano

    2 łyżki
  • sól

    1 płaska łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    wg uznania
  • ogórki konserwowe

    2 cieńkie paski
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do małej miseczki dodajemy ocet balsamiczny ,miód oraz wodę. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy przyprawy sól , pieprz oraz oregano. Całość mieszamy kilka sekund . Następnie dodajemy 2 paski ogórkoów i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Tak gotową marynatę można marynować mięsko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 10.02.2015 09:44
Wypróbuje ....:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat