Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata miodowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ocet balsamiczny 3 łyżki
miód 3 łyżki
woda 1 łyżka
oregano 2 łyżki
sól 1 płaska łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
ogórki konserwowe 2 cieńkie paski

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata miodowa

Do małej miseczki dodajemy ocet balsamiczny ,miód oraz wodę. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy przyprawy sól , pieprz oraz oregano. Całość mieszamy kilka sekund . Następnie dodajemy 2 paski ogórkoów i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Tak gotową marynatę można marynować mięsko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 10.02.2015 09:44
Wypróbuje ....:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak