Marynata mięska do kruchości

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Musztarda miodowa Prymat

    4 łyżki
  • pierś z indyka

    1 kg
  • Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

  • miód płynny

    2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Sól ziołowa jodowana Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie potrzebne składniki dodajemy do miseczki, 4 łyżki musztardy miodowej, 2 łyżeczki miodu płynnego i to razem mieszamy. Dodajemy wszystkie przyprawy według smaku i znowu mieszamy. Piersi z indyka pokroimy w cienkie i małe plasterki. Wrzucamy je do większego naczynia i polewamy marynatą. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 12 godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 11.07.2015 15:11
Takiej marynaty jeszcze nie robiłam nigdy...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat