Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata mięska do kruchości

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Musztarda miodowa Prymat 4 łyżki
pierś z indyka 1 kg
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
miód płynny 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata mięska do kruchości

Wszystkie potrzebne składniki dodajemy do miseczki, 4 łyżki musztardy miodowej, 2 łyżeczki miodu płynnego i to razem mieszamy. Dodajemy wszystkie przyprawy według smaku i znowu mieszamy. Piersi z indyka pokroimy w cienkie i małe plasterki. Wrzucamy je do większego naczynia i polewamy marynatą. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 12 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 11.07.2015 15:11
Takiej marynaty jeszcze nie robiłam nigdy...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak