marynata klasyczna - płynna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    1 łyżka
  • woda

    4 łyżki
  • ocet winny

    2 łyżki
  • powidła śliwkowe (węgierkowe)

    2 łyzki
  • Kolendra cała Prymat

    1/2 łyżeczki
  • miód prawdziwy

    1 łyżka
  • Cebula suszona Prymat

    1 łyzka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Owoc jałowca cały Prymat

    kilka szt.
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wyłożyć do dużej miski i wymieszać Dodać mięso które ma być marynowane i marynować je 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 28.08.2012 10:05
sprawdzona do dań na grilla!
mamusia1 28.08.2012 10:05
sprawdzona do dań na grilla!
LuKaSz4761 18.10.2011 12:20
wspaniała
Reda 09.10.2011 07:27
mi też smakowało Dziękuje za super przepis
mamusia1 24.11.2010 14:27
robiłam do fileta z kurczaka i smakowała super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat