Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata jabłkowa do schabu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 4 plasterki
ocet jabłkowy 2 łyżki
woda 3 łyżki
oliwa 5 łyżek
sól wg uznania
oregano 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata jabłkowa do schabu

Do miseczki dodajemy oliwę ,wodę oraz ocet winny . Wszystko dokładnie mieszamy . Myjemy jabłko i kroimy na paski które dodajemy do miseczki. Przyprawiamy solą i pieprzem według uznania dodając oregano. Wszystko razem dobrze mieszamy i odstawiamy na całą noc do lodówki. Po nocy marynata jest gotowa do marynowania schabu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak