Marynata gorąca do wieprzowiny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet jabłkowy

    1 szkl.
  • miód płynny

    2 łyżki
  • cebula

    2-3 szt.
  • jałowiec

    5-6 ziaren
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • skórka z cytryny

  • ziele angielskie

    3-4 ziarna
  • liście laurowe

    2 szt.
  • goździk

    1 szt.
  • wino białe wytrawne

    2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wino z dodatkiem octu jabłkowego i szklanki wody.
Dodać cebulę pokrojoną w piórka oraz przyprawy i chwilę razem pogotować. Zdjąć z ognia.
Do wrzącej marynaty włożyć mięso, nakryć i pozostawić do ostygnięcia.
Po ostudzeniu włożyć garnek do lodówki na 12-24 godziny.
Po tym czasie mięso osuszyć, obsmażyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego - piec, podlewając marynatą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 04.08.2012 13:40
apetytczna
Justyna Jussstiii 17.04.2012 14:12
super
Habibi 11.04.2012 00:20
<b>Zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat