Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata gorąca do wieprzowiny

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet jabłkowy 1 szkl.
miód płynny 2 łyżki
cebula 2-3 szt.
jałowiec 5-6 ziaren
pieprz 1/2 łyżeczki
skórka z cytryny
ziele angielskie 3-4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Goździki całe Prymat 1 szt.
wino białe wytrawne 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata gorąca do wieprzowiny

Zagotować wino z dodatkiem octu jabłkowego i szklanki wody.
Dodać cebulę pokrojoną w piórka oraz przyprawy i chwilę razem pogotować. Zdjąć z ognia.
Do wrzącej marynaty włożyć mięso, nakryć i pozostawić do ostygnięcia.
Po ostudzeniu włożyć garnek do lodówki na 12-24 godziny.
Po tym czasie mięso osuszyć, obsmażyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego - piec, podlewając marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 04.08.2012 13:40
apetytczna
Justyna Jussstiii 17.04.2012 14:12
super
Habibi 11.04.2012 00:20
Zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak