marynata do schabu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Marynata do mięs klasyczna Prymat

    1 op.
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • papryka

    1 łyżeczka
  • przyprawa do potraw Kucharek

    1 łyżeczka
  • oliwa

    5 łyżek
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki wsypujemy całą marynatę klasyczną Prymat, wlewamy 5 łyżek oliwy z oliwek, mieszamy. Dodajemy po 1 łyżeczce majeranku, granulowanego czosnku, papryki i przyprawy do dań Kucharek, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na godzinę. Pędzelkiem spożywczym nanosimy dokładnie marynatę na schab (1,60) z każdej strony, władamy do dużego naczynia żaroodpornego, na całą noc do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
oliwkowa 07.08.2011 22:14
Świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat