Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do sałatki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet winny 5 szklanek
woda 5 szklanek
cukier 2 szklanki
sól 0,5 szklanki
miód 13 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do sałatki

Do dość szerokiego i wysokiego garnka wlałam po kolei ocet winny, wodę , cukier drobny biały , zwykłą sól ( najlepsza jest jednak sól morska ale nie miałam). Włączyłam gaz i gotowałam 5 minut na małym ogniu . Powoli dodawałam płynny zwykły sztuczny miód i mieszałam. Tak przygotowana marynata gotowa jest wyłącznie do sałatek warzywnych w słoikach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 05.10.2012 12:45
z taką marynatą każda sałatka jest smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak