Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do ryb - Japonia

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos sojowy 5 łyżek
olej sezamowy 2 łyżeczki
ocet ryżowy 2 łyżki
chili w płatkach do smaku
glutaminian sodu szczypta
sos śliwkowy o smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
Cynamon mielony Prymat do smaku
miód 1 łyżeczka
filety rybne 1 kg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do ryb - Japonia

Wymieszać płynne składniki do połączenia w sporym pojemniku.
Filety lub kawałki ryby (panga, sola, dorsz, ryba maślana) umyć, osączyć i zanurzyć w sosie - posypać mieszanką przypraw, wymieszać, zafoliować lub nakryć pokrywką i włożyć do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak