Marynata do ryb - Japonia

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sos sojowy

    5 łyżek
  • olej sezamowy

    2 łyżeczki
  • ocet ryżowy

    2 łyżki
  • chili w płatkach

    do smaku
  • glutaminian sodu

    szczypta
  • sos śliwkowy

    o smaku
  • Imbir mielony Prymat

    do smaku
  • Cynamon mielony Prymat

    do smaku
  • miód

    1 łyżeczka
  • filety rybne

    1 kg
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać płynne składniki do połączenia w sporym pojemniku.
Filety lub kawałki ryby (panga, sola, dorsz, ryba maślana) umyć, osączyć i zanurzyć w sosie - posypać mieszanką przypraw, wymieszać, zafoliować lub nakryć pokrywką i włożyć do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat