Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do pasztetu z przetłuszczonych wątróbek kaczych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 180 g
saletra 10 g
cukier 10 g
Pieprz biały mielony Prymat 10 g
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 5 g

Porada

Tak przygotowaną marynatę możemy dodać do innego rodzaju pasztetów.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do pasztetu z przetłuszczonych wątróbek kaczych

Na 1 kg wymoczonej w mleku wątróbki trzeba dodać 22 g powyższej mieszanki, następnie dolać 30 g brandy i 40 g cherry. Całość delikatnie mieszać i przełożyć do specjalnych foremek. Marynować 24 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak