Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynata do mięsa ziołowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
natka pietruszki
tymianek
oregano
bazylia
cukier 1 łyżeczka
sok z cytryny 1/2
olej 4 łyżki
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: marynata do mięsa ziołowa

Podane wyżej zioła połączyć razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie zalać winem dodać sok z cytryny i cukier. Wymieszać dokładnie żeby cukier się rozpuścił. Na koniec dodać olej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 17.05.2012 22:00
grunt to dobra marynata

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak