Marynata do mięsa grillowanego

Marynata do mięsa grillowanego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • octu owocowego

    3 łyżki
  • sosu sojowego lub

    3 łyżki
  • przyprawy do zup w płynie KUCHAREK

    2 łyżki
  • miodu

    2 łyżki
  • czosnku

    3 zmiażdżone ząbki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • soli

    0,5 łyżeczki
  • przegotowanej, zimnej wody

    5 łyżek
  • oliwa

    5 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Marynata do mięsa grillowanego

Wszystkie składniki należy połączyć i dobrze wymieszać. Przyrządzoną zalewą marynować mięso.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Rique 24.04.2011 06:27
przyda się:)
AgaS10 31.01.2011 09:22
szkoda,że jest styczeń:)
szajba2 18.12.2010 13:38
trata tata marynata
Babciagramolka 15.12.2010 09:09
Jak z miodem to ok
Barbara55 20.06.2010 19:08
może być
Małgorzata113 05.05.2010 07:57
Właśnie szukałam takiej marynaty.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat