marynata do mięsa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso bez kości

    1 kg
  • olej

    2 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • wino białe wytrawne

    200 ml
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

  • keczup pikantny

    2 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • cukier

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z winem, olejem, sosem sojowym, keczupem i przyprawami. Do marynaty włożyć mięso, nakłuć je w paru miejscach widelcem i odstawić do lodówki na około 12 godzin, co jakiś czas obracając je. Upiec

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 22.05.2012 09:55
mniam mniam;))
Dorian 10.05.2012 21:04
ale aromatyczna, ekstra
Justyna Jussstiii 17.04.2012 14:13
super
cooleczka 03.04.2012 22:11
w sam raz na sezon grillowy
kate.500 02.04.2012 07:40
pycha
paula99926 25.03.2012 21:22
pysznie się zapowiada :)
smakowita 24.03.2012 20:03
super
Grazyna0211 23.03.2012 15:48
mięsko z takiej marynaty pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat