Marynata do mięs

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ząbek czosnku

    1 większy
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    wg uznania
  • sól

    wg uznania
  • ocet winny

    1 łyżka
  • ocet balsamiczny

    1.5 łyżeczki
  • woda

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek kroimy w drobną kostkę. Następnie dodajemy czosnek do miseczki dodajemy ocet winny oraz oraz ocet balsamiczny plus wodę. Dodajemy przyprawy bazylię oraz sól oraz pieprz. Następnie wstawiamy do lodówki na całą noc by marynata przeszła przyprawami i czosnkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat