Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do mięs

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
szynka 0,5 kg
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do mięs

Szynkę kroimy na plastry. Jajka roztrzepujemy w misce dodajemy wszystkie przyprawy łączymy w jednolitą masę i zanurzamy plastry szynki w marynacie. Odstawiamy na 3 godziny. Po 3 godzinach obtaczamy w bułce tartej i można smażyć. Ja tą marynatę stosuję do bitek z szynki. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak