Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynata do mięs

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 50 ml
czosnek 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: marynata do mięs

Do miski wlewamy olej. Następnie obieramy czonek. Czosnek przecieramy przez praskę, dajemy do oleju. Do masy czosnkowej dodajemy kucharek, mieszamy razem. Następnie dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Dodajemy papryke w proszku. Na koniec dajemy liście laurowe i ziele angielskie. Wszystkie skłądniki mieszamy razem. Taką marynatą możemy marynowac mięso na pieczenie i nie tylko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 24.05.2013 19:50
musze zaprawić jutro mięsko wg Twojego przepisu
muffina 13.03.2013 19:54
super sprawa. Kwintesencja smaku to marynata:)!
jozefinach 04.03.2013 09:37
Nie ma to jak dobrze zamarynować mięsko.
miki47 17.02.2013 14:45
dobra bo na świeżym czosnku
Kasnaj 15.02.2013 12:28
Prawie dokładnie taka jak moja
artur7 14.02.2013 14:27
bardzo często też takie robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak