marynata do mięs

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    50 ml
  • czosnek

    5 ziarenek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wlewamy olej. Następnie obieramy czonek. Czosnek przecieramy przez praskę, dajemy do oleju. Do masy czosnkowej dodajemy kucharek, mieszamy razem. Następnie dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Dodajemy papryke w proszku. Na koniec dajemy liście laurowe i ziele angielskie. Wszystkie skłądniki mieszamy razem. Taką marynatą możemy marynowac mięso na pieczenie i nie tylko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 24.05.2013 19:50
musze zaprawić jutro mięsko wg Twojego przepisu
muffina 13.03.2013 19:54
super sprawa. Kwintesencja smaku to marynata:)!
jozefinach 04.03.2013 09:37
Nie ma to jak dobrze zamarynować mięsko.
miki47 17.02.2013 14:45
dobra bo na świeżym czosnku
Kasnaj 15.02.2013 12:28
Prawie dokładnie taka jak moja
artur7 14.02.2013 14:27
bardzo często też takie robie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat