Marynata do mięs

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    300 ml
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    2 łyżki
  • czosnek ząbki

    4 sztuki
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    1 opakowanie
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
  • pieprz czarny mielony

    1 łyżka
  • oregano

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Olej, sok z cytryny i pozostałe składniki wymieszać. Mięso zabajcować na około 8-12 godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sara1 19.07.2013 08:49
świetna marynata
Rybciia 21.03.2013 08:07
przydatny przepis :-)
Grazyna0211 15.12.2012 17:16
fajny przepis
traktorek 30.06.2012 16:38
tak zamarynowane mięsko marzenie
IKrakowianka 18.06.2012 18:55
super aromatyczna
Norgiusz 07.06.2012 21:36
dobra
MagdaXXX 23.05.2012 14:03
super
caffee_tea 15.05.2012 23:45
łatwe przepis ; )
kate.500 07.01.2012 12:26
pychotka
noculos 30.10.2011 18:29
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat