Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do kurczaka z ketchupem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
jogurt naturalny 1 szklanka
ketchup 1/2 szklanki
bazylia świeża 1/2 szklanki
mięta świeża siekana 1/2 szklanki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do kurczaka z ketchupem

obrany czosnek drobniutko siekamy lub przeciskamy przez praskę. Dodajemy do niego jogurt, ketchup i drobno posiekane zioła. Doprawiamy sola i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą smarujemy mięso z kurczaka i odstawiamy na co najmniej dwie godziny do lodówki. Marynata idealna do skrzydełek i udek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak