Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do królika

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 200 g
czosnek 50 g
tymianek
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
białe wino 0,75 l

Porada

Chcąc zamarynować królika do smażenia saute, nie należy zalewać go winem, tylko pokropić sokiem z cytryny. pozostałe składniki dodać takie same.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do królika

Cebulę obrać i pokroić w grubą kostkę. Czosnek pokroić w plastry.
Mięso królika w elementach lub pokrojone w małe kawałki posypać solą i pieprzem, dodać resztę składników, wymieszać i zalać białym winem. Wstawić do lodówki na 48 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak