Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do kaczki confit

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 18 g
Pieprz czarny mielony Prymat 4 g
saletra 10 g
tymianek
czosnek 50 g
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt.

Porada

Możemy również w tak przygotowanej marynacie, zamarynować kaczkę w całości.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do kaczki confit

Udka lub piersi kacze natrzeć solą, pieprzem i saletrą, posypać posiekanym tymiankiem i posiekanym czosnkiem oraz obłożyć listkami laurowymi. Przykryć i wstawić do lodówki na 48 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak