Marynata do kaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    4 łyżkia
  • ocet winny

    4 łyżki
  • miód

    1 duża łyżka
  • chili

    1 czubata łyżeczka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Olej mieszamy z octem winnym, miodem i chili. Doprawiamy solą. Oczyszczone kacze mięso (np. udka lub piersi) zalewamy marynatą i trzymamy przez 24 godziny w chłodnym miejscu- w tym czasie kilka razy je obracamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sylwia / sytofala 03.02.2012 19:53
oj widzę coraz więcej w moim klimacie :)
gusia1000 31.01.2012 18:33
warto skorzysta? z przepisu.
Mariusz10 08.01.2012 18:45
super
MAR3STA 02.01.2012 21:55
fajna
pacpaw 30.12.2011 21:11
tym razem zrobię udka ziołowo, ale na słodko-pikantnie tez kiedyś wykorzystam
halinka1011 30.12.2011 18:01
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat